Министърът на земеделието Иван Иванов посети тридневните състезания по всестранна

...
Министърът на земеделието Иван Иванов посети тридневните състезания по всестранна
Коментари Харесай

Иван Иванов: Трябва да възстановим предприятията с национално значение за България

Министърът на земеделието Иван Иванов посети тридневните надпревари по всестранна езда, които се организират в гората край „ Кабиюк “ с уредници състезателен клуб „ Кабиюк “ - Шумен и Българската федерация по конен спорт, оповестиха от Министерството на земеделието (МЗ).

Аграрният министър съобщи че би трябвало да възстановим предприятията с национално и символно значение за България като „ Кабиюк “. „ В това държавно дружество се съхранява генната банка, която е доста нужна за бъдещето на българското отглеждане на животни “, споделя той. 

Министър Иванов още веднъж удостоверява задължението на Министерство на здравеопазването да работи в посока възобновяване на предприятието и излизането му на облага в бъдеще. В тази връзка той уточни, че плануваното подкрепяне в размер на 600 хиляди лева за „ Кабиюк “ ЕАД към този момент е реалност и подсети, че средствата са отпуснати за застраховане на част от разноските на предприятието според подписан контракт с Министерство на здравеопазването за поддържане на автохтонни и други скъпи породи от Националния генофонд по отглеждане на животни и съхраняването им като национално благосъстояние.

" Породистите, расови коне са причина за високи спортни достижения. Трябва да ги съхраним, както и целия генофонд на България ", сподели още министър Иванов по време на извършените съревнования за държавното състезание в дисциплината с категория две звезди и " Купа България ". По време на събитието се състояха и съпътстващи шампионати в клас Н за четиригодишни коне и дилетанти, и за петгодишни коне.

Министър Иванов пожела триумф на участниците и ги приканва да пазят традициите живи. Той поздрави и победителката в " Купа България " Летисия Димитрова от състезателен клуб „ Кабиюк “ - Шумен с кон Кеш от държавното дружество " Кабиюк ", се споделя в известието.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР