Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев призова производителите да

...
Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев призова производителите да
Коментари Харесай

Кирил Вътев призова производителите да се сдружават, за да бъдат конкурентни на пазара

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев прикани производителите да се сдружават, с цел да бъдат конкурентни на пазара. Според него те би трябвало да се сплотяват и кооперират, съобщи Българска телеграфна агенция.

Трябва да сплотяваме напъните си, с цел да се понижат разноските по веригата от полето до трапезата, уточни той пред публицисти в пазарджишкото село Мало Конаре, където се срещна с проблемите пред оранжерийното произвеждане.

По думите на Кирил Вътев огромният проблем е, че „ не обичаме да се сдружаваме “. Според него точно кооперативите ще оказват помощ да се понижат разноските на българските производители и те да станат по-конкурентни на пазара.

Министърът уточни, че се търсят благоприятни условия за данъчни насърчения, посредством които производители да излязат „ на ярко “. По думите му не е добре просто да се раздават дотации, без някой да носи отговорност.

В пазарджишкото село Мало Конаре министърът на земеделието Кирил Вътев се срещна с оранжерийния производител Иван Кабуров.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР