Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев издаде заповед за

...
Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев издаде заповед за
Коментари Харесай

Кирил Вътев наказа директора на ДЛС „Искър“ заради незаконния хотел на Вълка

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев издаде заповед за наказване на шефа на Териториално отделение на „ Държавно ловно стопанство Искър “, оповестяват от пресцентъра на министерството.

Инж. Иван Дивизиев ще понесе наказване поради това, че не е оказал подпомагане за осъществяване на правосъдното решение за унищожаване на противозаконна сграда на територията на стопанството.

Той е издал непозволено заповед, с която се ограничаваше прекосяването на външни лица и транспортни средства през територията на ДЛС „ Искър “ до 1 май 2024 година

Заповедта беше навреме анулирана по разпореждане на шефа на Югозападно държавно дружество инж. Валентин Чамбов.

Събарянето на противозаконната сграда на Румен Гайтански-Вълка стартира още предходната седмица, само че беше прекратено поради бременни кошути на територията на ловното стопанство.

Също по този начин в понеделник рано сутринта екипите на Столичната община и общинската компания, която би трябвало да продължи събарянето на противозаконния хотел, откриха техниката си пред портала на стопанството.

„ Чрез операция на окабелителната система те са запалили техниката и са я изнесли пред входа на ловното стопанство. Отивайки на място, виждаме случилото се, опитахме да запалителен механизацията, само че с изключение на, че те са я запалили и извели извън, бяха компрометирали и всички кабели “, уточни Цветан Тодоров, шеф на Дирекция „ Общински строителен надзор “ в Столичната община.

По този метод багерът, с който би трябвало да продължи събарянето на противозаконните постройки, към този момент не може да бъде разпален и се нуждае от ремонт. Освен това отвътре на входния портал е паркиран пикап, за който се допуска, че е на Държавното ловно стопанство.

От Столичната община ще сезират прокуратурата за нанесените вреди върху багерите.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР