Министърът на земеделието д-р Иван Иванов и кметът на Видин

...
Министърът на земеделието д-р Иван Иванов и кметът на Видин
Коментари Харесай

Земеделският министър заряза лози край видинското село Гомотарци

Министърът на земеделието доктор Иван Иванов и кметът на Видин доктор Цветан Ценков бяха измежду гостите на тържеството, проведено по случай Трифон Зарезан от „ Бонония Естейт “. То се състоя в лозовия масив сред селата Гомотарци и Кошава. Сред формалните лица, които почетоха празника, бяха народните представители Петър Миланов, Филип Попов и Иво Атанасов, заместник-кметове.

Ивайло Йотов, един от съсобствениците на „ Бонония Естейт “, приветства присъстващите на ритуала, който слага началото на най-натоварения интервал от годината за лозарите и изрази вяра, че гроздоберът през септември ще е сполучлив, а лозовите масиви ще родят хубаво грозде, от което ще се направи качествено вино.

На собствен ред земеделският министър означи, че страната има дълг към Видин и към Северозапада. Той акцентира, че наличието му тук, дружно с народните представители, е доказателство, че този район има капацитет. По традиция празничен водосвет отслужи Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Даниил. След водосвета гостите бяха поканени да се включат в ритуалното зарязване на лозята. В момента „ Бонония Естейт “ OOД отглежда към 1600 дка лозя, като желанията на притежателите са да усилят лозовите насаждения до 2000 дка.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР