Министърът на здравеопазването в служебното правителство Стойчо Кацаров се е

...
Министърът на здравеопазването в служебното правителство Стойчо Кацаров се е
Коментари Харесай

Министър Кацаров се ваксинира срещу Covid-19, Кантарджиев консултира пунктове на открито в София

Министърът на опазването на здравето в служебното държавно управление Стойчо Кацаров се е ваксинирал против COVID-19, оповестиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването.

Ваксината на производителя " Янсен " му е била сложена в медицински център.

Министър Кацаров е благодарил за съдействието и професионализма на шефа доцент Спас Спасков, допълниха от пресслужбата.

Междувременно стана ясно, че проф. Тодор Кантарджиев взе участие като съветник в организацията на процеса на имунизация в София. Поканата за това е пристигнала от кмета на столицата Йорданка Фандъкова.

Ваксинационен пункт проработи навън и в парка към езерото в столичния квартал " Дружба ". Хората могат да се ваксинират с препарат по желание, а на място се издават и имунизационни документи.

Опашка към обяд пред Дома на културата нямаше. От 10 часа са минали към 40 искащи да се ваксинират.

Лекар и здравна сестра първо преглеждат искащите за ваксина. Поставят се всички утвърдени за приложимост у нас препарати.

" Пунктовете има и в " Борисовата градина ", при " Орлов мост ", в " Южния парк ", в " Красна поляна " и в " Северен парк ", сподели зам.-кметът на София Дончо Барбалов.

" Трябва да се имунизират доста повече хора дневно. Трябва да са 60 000, в случай че желаеме за малко време да се получи имунитет ", уточни проф. Тодор Кантарджиев.

По-рано проф. Кантарджиев разяснява пенсионирането му като шеф на Центъра по заразни и паразитни заболявания.

Нищо трагично и трагично не е станало. Дай Боже, всеки по този начин да го изпратят. Молбата ми към сътрудниците е, че към този момент демонстрираха своето отношение, няма потребност да упорстват, съобщи още проф. Кантарджиев.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР