Министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров е предприел необходимите стъпки за

...
Министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров е предприел необходимите стъпки за
Коментари Харесай

Казусът с болница „Лозенец” и Педиатрията се заплита още повече

Министърът на опазването на здравето Стойчо Кацаров е подхванал нужните стъпки за вливане на сдружението на болница " Лозенец " в сдружението на Специализираната болница за интензивно лекуване по детски заболявания " Проф. Иван Митев ", оповестява Българска телеграфна агенция, като се базира на Министерството на здравеопазването.

Междувременно стана ясно, че изпълнителният шеф на болница " Лозенец " доцент доктор Радосвет Горнев няма да подпише документ за обединение на университетската болница с педиатрията. Тази вечер медиците от МБАЛ „ Лозенец ” още веднъж излязоха на митинг,.
Директорът на болница " Лозенец " желае Педиатрията да е част от болничното заведение посредством надграждане
Радвам се, че има разискване да се строи детска болница в двора на болница „ Лозенец ”. Хубава вест – само че е взето решен...

" Този протокол се появи апокрифно, без публично да е импортиран. Такъв документ до момента не се е появявал в документооборота на болничното заведение. За мен този протокол е правно неплатежоспособен, той не предстои на осъществяване ", уточни Горнев.

" На мое питане в министерството не получих публична информация, както и не съумях да се свържа с премиера. Това е нещо скандално, това е един акт, който ще докара до големи катаклизми, до риск за фамилиите на всички хора, които са тук в болничното заведение. Днес разговарях с ректора на Софийския университет, той нямаше безусловно никаква концепция за сходни дейности. Това значи, че се подценява мнението на академичната общественост на най-големия университет и на Медицинския факултет ", съобщи още той.

По думите му, през днешния ден са изпратили тържествено следващия випуск от над 100 завършващи медици, които поемат по своя път. " Не мога да изяснявам държанието на другите хора, заставам зад своето държание и зад своето име, и съм сигурен, че финансовите ползи на частните лечебни заведения безусловно са приоритет в дейностите, които биха закрили нашата болница ", акцентира Горнев.

" Няма да подписвам и да извършвам сходни документи ", съобщи изрично шефът и сподели още, че медиците ще стачкуват всеки ден.
Министерство на здравеопазването: Новата Педиатрия ще се строи в двора на болница " Лозенец "
Новата детска болница ще бъде издигната в съществуващата болница " Лозенец ". Това заяви на специфична конференция министърът на здра...

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР