Министърът на здравеопазването ще предложи на правителството удължаване на с

...
Министърът на здравеопазването ще предложи на правителството удължаване на с
Коментари Харесай

Кацаров иска удължаване на извънредната епидемична обстановка с 4 до 6 месеца

Министърът на опазването на здравето ще предложи на държавното управление удължение на с 4 до 6 месеца. Това сподели самият той на брифинг и добави: " Няма по-кратка вероятност да се оправим с епидемията в нашата страна ". 

Министерският съвет ще реши с какъв брой да бъде удължена епидемиологичната конюнктура, сподели министърът.
 Стойчо Кацаров: Мерките със зеления документ дават резултат Стойчо Кацаров: Мерките със зеления документ дават резултат
Мерките, които въведохме във връзка с зеления документ, дадоха своя резултат, сподели на брифинг министърът на опазването на здравето доктор С...

По данни на Министерство на здравеопазването, сега са налични 400 000 за децата.

" Според издадената заповед и огромните възпитаници могат да се върнат в клас. Това ще стане когато реши МОН, които дават отговор за образователния развой. Ние работим, с цел да осигурим проби за учебните заведения. Ние сме в процедура на договаряне на проби, които ще стигнат за месец напред ", сподели Кацаров. " От епидемиологична позиция няма разлика сред огромни и дребни възпитаници. Даден е приоритет на по-малките, тъй като те ангажират родителите си с повече грижи ", изясни още министърът. 

Има две процедури за тестванията. Едната е за бърза доставка на тестванията за потребностите на учебните заведения през тази и идната седмица. другата е за отсрочена доставка за над 1 милион теста, които ще дойдат до началото на идната седмица. По първата процедура тестванията към този момент се предават на МОН, а по втората се снлючват контракти. 

Стойчо Кацаров дефинира като защитна мярка, до която има вярата да не се стига, решението за активиране на по линия на оборудването и експертите за лекуване на пациентите с ковид. " Преценихме, че е добре в случай че обстановката излезе отвън надзор, нашите пациенти да се лекуват у нас с спомагателни благоприятни условия и експерти, в случай че се наложи - и в чугбина. Слава Богу, не се наложи. Ако наклонността от последната седмица се резервира, няма да се наложи ", сподели Кацаров. Той изясни, че предлагането е пристигнало от отрасловия еврокомисар в миг когато у нас инфектираните са били извънредно висок брой. Идеята е била да не се чака утежняване на обстановката и занапред да се подаде настояването за помощ.  
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР