Министърът на здравеопазването проф. подписа заповед за учредяване на Обществен

...
Министърът на здравеопазването проф. подписа заповед за учредяване на Обществен
Коментари Харесай

Здравният министър подписа заповед за учредяване на Обществен съвет за изграждане на Национална детска болница

Министърът на опазването на здравето проф. подписа заповед за основаване на Обществен съвет за създаване на Национална детска болница, оповестиха от здравното министерство.

За негов ръководител е избран проф. Иван Литвиненко, ръководител и на Българската педиатрична асоциация.

Членове на съвета са: проф. Анна Кънева, шеф на Клиниката по детска кардиология към Националната кардиологична болница; доцент Боряна Аврамова, шеф на Клиниката по детска клинична хематология към УМБАЛ „ Царица Йоанна – ИСУЛ “; доктор Благомир Здравков, изпълнителен шеф на СБАЛ по детски заболявания „ Проф. Иван Митев “; Марина Гинева, ръководител на Съвета на шефовете на СБАЛ по детски заболявания „ Проф. Иван Митев “; Надежда Цекулова, здравен публицист и деятел в НГИ „ За същинска детска болница “; Мария Брестничка, представител на „ Национална мрежа за децата “; Надежда Рангелова-Бояджиева, ръководител на Фондация „ За положителното “; Весела Банова, основател на Сдружение „ Дете и пространство “ и Ани Стоянова, майка на Даная.

Съветът ще реализира консултативни функционалности и взаимоотношение сред Министерството на здравеопазването, „ Здравна капиталова компания за детска болница “ ЕАД и обществеността за гарантиране на гласност и бистрота на цялостния развой по създаване на Национална детска болница.

Редовните съвещания на Обществения съвет ще се организират въз основа на признат от Съвета шестмесечен график, не по-малко от един път месечно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР