Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов не вижда основание последната

...
Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов не вижда основание последната
Коментари Харесай

Здравният министър е против ресторантите в хотелите да работят до 00,30 ч. на Нова година

Министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов не вижда съображение последната му заповед за ограниченията против ковид да бъде редактирана, тъй че заведенията за хранене в хотелите да работят в новогодишната нощ до 00:30 ч. За това помоли по-рано през днешния ден министърът на туризма Марияна Николова.

" Молбата й може да се прегледа в два аспекта - фиктивен и честен ", написа в отговор Ангелов във Facebook.

Ето и цялата му обява в обществената мрежа:

" Министерството на здравеопазването изпрати формалното си мнение до Министерството на туризма, по отношение на писмото, което получихме по-рано от вицепремиера и министър на туризма госпожа Марияна Николова.

В него госпожа Николова настоятелно моли заведенията за хранене в хотелите да работят в новогодишната нощ, по изключение до 00:30 ч. на 01.01.2021 година

В съответния случай аспектите, в които може да се прегледа тази молба, са два:

-Формален и

-Морален

Формалният - в действие е заповед от 18-ти декември, която регламентира работното време на заведенията за хранене на територията на местата за настаняване. Не виждам съображение тази заповед да бъде редактирана.

Моралният аспект е по-сложен. Голяма част от българските жители ще прекарат новогодишната нощ по домовете си, спазвайки ограниченията правилно и съзнателно .

Да желаеме разхлабване на ограниченията за друга част от българите, които по този начин или другояче попадат в изключенията на заповедта от 18-ти декември, намирам за неточно към болшинството от сънародниците ни.

С последните думи споделям своето персонално мнение ".



Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР