Министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков ще представи днес управленските

...
Министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков ще представи днес управленските
Коментари Харесай

Министърът представя управленските си приоритети в парламента

Министърът на опазването на здравето проф. Христо Хинков ще показа през днешния ден управническите си цели в Народното събрание. Това излиза наяве от дневния ред на парламентарната здравна комисия.

След това той ще бъде изслушан по отношение на плана за възобновяване на Спешната помощ, който би трябвало да завърши през декември 2023 година

Припомняме, че в края на предходната година още веднъж пред депутати от здравната комисия предходният здравен министър от служебното държавно управление доктор Асен Меджидиев съобщи, че по този план може да се наложи да връщаме пари.

„ Проблемът с плана е голям, тъй като има почнали процедури, предоставени обекти, на някои места са почнали строителни действия, които обаче са спрели. Причината за това е в инфлацията, която е нараснала цените във всички браншове, в това число и в строителния “, сподели тогава министър Меджидиев.

Той  допълни, че компаниите не желаят и да вземат участие в публичните поръчки, а повода планът да не е осъществен от 2014 година до момента е, че е бил неглижиран от всички следващи кабинети един след различен.

Проектът е на стойност 163 млн. лева и е финансиран по Оперативна програма „ Региони в напредък “. Той обгръща рационализация на сградния фонд и оборудването в системата на Спешната помощ на територията на цялата страна. В него са включени незабавните отделения на 34 лечебни заведения за болнична помощ, 27 центъра за незабавна здравна помощ и разкритите към тях 170 филиали и шест изнесени екипа.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР