Министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова сформира пандемичен комитет в

...
Министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова сформира пандемичен комитет в
Коментари Харесай

Здравният министър сформира пандемичен комитет за мерките срещу COVID

Министърът на опазването на здравето проф. Асена Сербезова образува пандемичен комитет в здравното ведомство. Неговата задача ще бъде да проучва и координира дейностите по осъществяване и надзор на въведените в страната противоепидемични ограничения. Това стана ясно на работна среща в Министерството на здравеопазването.

Начело на Комитета застава заместник-министър доцент Георги Йорданов. В състава му влизат представители на управлението на Министерство на здравеопазването, основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев, представители на районните здравни инспекции и на незабавната здравна помощ. 
Асена Сербезова: Ще проучваме успеваемостта на зелените документи
Ще се проучват резултатите от въвеждането на зеления документ, сподели по БНР новият министър на опазването на здравето проф. Асена Сербезов...
Прочети повече
След извършени съвещания с управленията на експертните препоръки по епидемиология, инфекциозни заболявания и вирусология беше взето решение да продължи дейното наблюдаване на епидемиологичната обстановка, изключително поради разпространяването на разновидността Омикрон. Доц. Кунчев разгласи, че е подготвен да предложи актуализация на противоепидемичните ограничения, в случай че обстановката го постанова.

Към сегашния миг не се плануват спомагателни ограничавания, като се изключи увеличение на контрола във връзка с влизащите в страната жители, уточни той. Ще бъде обновена заповедта за влизане в страната на лица от страни, попадащи в " алената зона ". Освен документ за имунизация или преболедуване, те ще би трябвало да показват и негативен резултат от PCR тест, изработен до 72 часа преди влизане в България, а в противоположен случай ще подлежат на 10-дневна карантина.

 

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР