Министърът на здравеопазването Николай Петров разпореди да бъдат извършени спешни

...
Министърът на здравеопазването Николай Петров разпореди да бъдат извършени спешни
Коментари Харесай

Проверяват Спешна помощ-София, Пирогов и Александровска за лекарска небрежност

Министърът на опазването на здравето Николай Петров разпореди да бъдат осъществени незабавни паралелни инспекции в Центъра за незабавна здравна помощ - София, УМБАЛСМ " Пирогов " и УМБАЛ " Александровска " поради отворено писмо на жена, изгубила брачна половинка си на 16 септември тази година.

В отвореното си писмо госпожа Евелина Добрева показва, че брачният партньор ѝ е страдал от " Миелодиспластичен синдром ", заради което от края на предходната година на мъжа ежемесечно е била преливана кръв. Последното преливане било на 14 септември, само че на 16 септември мъжът получил рецесия и не можел да диша.

Жената се обадила няколко пъти в Центъра за незабавна здравна помощ в София, които изпратили кола за спешна помощ повече от 70 минути след първото позвъняване. През това време мъжът на Евелина се влошил и колкото да поемал въздух. Когато колата за спешна помощ пристигнала, незабавните медици незабавно качили индивида и потеглили към УМБАЛСМ " Пирогов ". Оказало се обаче че колата за спешна помощ не била оборудвана за реанимация.

Когато пристигнали в " Пирогов ", медиците завели брачна половинка на Евелина в кардиологичния кабинет. От там обаче споделили, че казусът не е за тях и изгонили пациента с думите "... че при нас ли да почине ".

Тогава незабавните медици транспортирали индивида в УМБАЛ " Александровска ", където лекарите също не поискали да одобряват пациента. Тогава Евелина чула брачна половинка си да моли медиците да го убият с инжекция, с цел да не се мъчи повече.

В последна сметка лекарите приели брачна половинка на Евелина в реанимация. Малко по-късно здравна сестра съобщила на околните и незабавните медици, че мъжът е нормализиран и показала на Евелина къде да изчака. Докато тя чакала обаче " някой бегом " вкарал някакъв уред в отделението, споменавайки името на брачна половинка на Евелина. След минути човек излязъл от реанимацията и съобщил на Евелина, че мъжът ѝ е умрял, най-вероятно от емболия. Според известието за гибел мъжът е умрял от остра сърдечна и дихателна непълнота.

Отвореното писмо на Евелина е оповестено в обществените мрежи и е озаглавено " Хронология на едно закононарушение ".

По-рано през днешния ден министър Петров е провел среща с Евелина. По време на срещата дамата е срещнала в детайли министъра с проблема към гибелта на мъжа ѝ.

По случая към този момент е назначена инспекция във всички болнични заведения, които съгласно Евелина са виновни за гибелта на мъжа ѝ.

От своя страна министър Петров съобщи, че чака при започване на идната седмица да излезе отчета от паралелните инспекции, посредством който да бъдат подхванати всички законови дейности, в случай че бъде открита виновност.

Относно случая от УМБАЛ " Александровска " показват, че са осведомени с отвореното писмо на Евелина. От тази заран в болничното заведение тече инспекция, разпоредена със заповед на шефа на болничното заведение доцент Ангелов. Проверката следва да откри дали умрелият брачен партньор на Евелина е бил лекуван съответно и навременно от чиновниците на заведението. Резултатите ще станат ясни на следващия ден.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР