Министърът на здравеопазването на Турция Ахмет Демиржан лично е посетил

...
Министърът на здравеопазването на Турция Ахмет Демиржан лично е посетил
Коментари Харесай

Кръвоизливът на Наим Сюлейманоглу е овладян и няма нужда от операция

Министърът на опазването на здравето на Турция Ахмет Демиржан персонално е посетил трикратния олимпийски първенец Наим Сюлейманоглу в болничното заведение в събота. Именно след визитата на министъра се появи информацията, че най-великият щангист за всички времена е получил мозъчен кръвоизлив и може да остане неподвижен. Според Демиржан изключителната обстановка към този момент е овладяна от лекарите.
 2111486438.jpg

" Той е в скъпоценните ръце на най-хубавите доктори. Наим няма проблеми с черния дроб след осъществената трансплантация. Той е бил приспан за известно време, с цел да му бъде приложено друго лекуване. Това се наложило поради лек мозъчен кръвоизлив. Сега показанията му са положителни. Няма потребност от нова хирургическа интервенция. Проблеми с черния дроб няма, само че се е е наложило да бъе лекуван поради другия зародил проблем. Медицинските грижи и лекуването не престават. Надявам се, че Наим ще преодолее тези проблеми и в идните дни ще бъде изписан от болничното заведение като оздравял човек ", съобщи Демирджан, представен от БТВ.

Проф. доктор Камил Ялчин Полат, който персонално се грижи за Наим Сюлейманоглу, чака усъвършенстване на положението на именития щангист след трансплантацията и последвалия мозъчен кръвоизлив.

" Надявам се това да не се повтори. Няма проблем с другите органи. Не се нуждае от интервенция, кръвоизливът е овладян. Предприели сме всички нужни ограничения ", заяви лекарят.

Припомняме, че в края на септември Наим Сюлайманоглу бе признат по неотложност в болница поради тежка чернодробна цироза. На 6 октомври му бе осъществена чернодробна трансплантация.

btvnovinite.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР