Министърът на здравеопазването ме информира за одитния доклад още миналата

...
Министърът на здравеопазването ме информира за одитния доклад още миналата
Коментари Харесай

Денков: Изненадан съм от агресивната реакция на ГЕРБ за шефа на „Пирогов“

" Министърът на опазването на здравето ме осведоми за одитния отчет още предходната седмица, беше явен, че има притеснителни изказвания. Беше въпрос на време и процедура да се вземе решение. Това е напълно в неговите пълномощия ".

Това сподели министър председателят Николай Денков във връзка промяната на шефа на Спешната болница.

" Изненадан съм от тази нападателна реакция на ГЕРБ, тъй като работата на Народното събрание е да приема Бюджета и законите, в случай че главната му задача е да гледа кой шеф на болница е заменен, има проблем. Всеки би трябвало да си гледа дилемите, които подхождат на институцията. Има способи Народно събрание да се намеси в този развой - да извикат министъра и да го изслушат, само че не е това методът да блокираш бюджета ", добави министър председателят.

На въпрос дали е дал дума, че няма да освобождава шефа на Пирогов, той изрично съобщи: “Не ” и добави, че министърът на опазването на здравето има права, и когато има съображение, има съответните отчети, може да пристъпи към съответните дейности. “Информиран съм. Не съм му казвал да го прави, само че не мога и да го спра, тъй като ще излезе, че му влияя върху работата ”, счита Денков.

Той чака здравният министър Христо Хинков да отбрани позицията си. “Крайно време е първо да се разберем кой какви пълномощия има, Народно събрание да стартира да си гледа законите и Бюджета. Второ, в случай че ще има механизъм, ние го желаеме от месеци ”, разяснява той.

Денков разясни, че от няколко месеца е ясно, че те вършат всичко допустимо пазарът на горива да е спокоен и дерогацията да се редуцира без да се основат опасности. “Очевидно Добрев не го интересува опцията да има опасности ”, разяснява министър председателят и добави: “Ако някой желае да си играе с рисковете, това е тяхно право - на Народно събрание, само че по-късно ще си носят отговорността ”.

Според министър-председателя в случай че се вдигнат цените на горивата, то ще е от усложнения на доставките на неруски нефт. “Знам, че има интерес от разнообразни страни за закупуване на Лукойл, само че това което ме тормози, е да не се окаже, че част от дейностите тук са опити на някой да наруши работата на Лукойл, с цел да му понижат цената ”, означи Денков.

Премиерът сподели, че по никакъв метод едно изявление на Асен Василев не може да провокира продажбата на Лукойл. “Няма такава връзка ”, безапелационен е той.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР