Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев даде брифинг в Министерски съвет

...
Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев даде брифинг в Министерски съвет
Коментари Харесай

Кирил Ананиев с призив към мед. сестри: Да седнем на масата

Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев даде брифинг в Министерски съвет дружно с представителите на Българска асоциация на експертите по здравни грижи, на КНСБ и на КТ "Подкрепа ", които преди този момент организираха среща с премиера Бойко Борисов, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Една от аргументите е квалифицираният за на следващия ден народен митинг на медицинските сестри. Българска асоциация на експертите по здравни грижи, КНСБ и КТ "Подкрепа " обаче не са измежду уредниците на утрешните митинги, само че поддържат част от настояванията на недоволните.

„ Дълбоко правя оценка и почитам труда на експертите по здравни грижи, тъй като нито една здравна активност не може да стартира и приключи без тях. Българските фрагменти се ценят в целия свят “, съобщи Ананиев.

„ Не мога да отрека, че имаме проблем с човешките запаси, както в цялата система “, добави той. Политиката на Министерство на здравеопазването е ориентирана към стимулиране на хората, които желаят да работят в тази сфера “, сподели министърът. „ С МОН работим дружно и предвиждаме всяка година броят на хората, които завършат здравни грижи да се усилва “, осведоми Ананиев.

„ Една част от настояванията представителите на здравните грижи са свързани с ръководството и действието на системата на опазването на здравето. Готови сме на разговор. Има потребност от диалози, а не от митинги “, сподели министър Ананиев. Той добави, че другото искане е за по-високи заплати и подсети, че е провиснал още запас за здравните заведения и се чака в напълно скоро време да е явен и новият размер на заплатите на работещите в областта на здравните грижи.

Иван Кокалов от КНСБ съобщи от своя страна, че това, което ще изискат на следващия ден протестиращите от дълго време е поискано. „ Вместо да си хабим напъните с митинги, да седнем на масата “, прикани и той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР