Министърът на здравеопазването Христо Хинков не се справя и след

...
Министърът на здравеопазването Христо Хинков не се справя и след
Коментари Харесай

Костадин Ангелов вдигна гилотината: Министър Хинков не се справя, след ротацията си отива

Министърът на опазването на здравето Христо Хинков не се оправя и след ротацията няма да е министър. Това съобщи в " Денят стартира " Костадин Ангелов – народен представител, ПГ ГЕРБ – Съюз на демократичните сили, ръководител на Комисията по опазване на здравето.

Проф. Костадин Ангелов акцентира, че министърът е виновен за неуспеха с детската болница, поради липса на административен потенциал за взимане на решения, за неуспеха на редица планове, измежду които по ПВУ.

" Там изгубиха 170 млн. за Протонния център, тъй като в Министерството на здравеопазването спят зимен сън ", уточни Костадин Ангелов. Бившият министър на опазването на здравето назова абсурда с освободения шеф на незабавната болница " Пирогов " доктор Валентин Димитров " политическо възмездие " и " препирня по болшевишки ".

" За " Пирогов ". Защо позицията ни е такава? Не се борим за постове. Този шеф е назначен от държавното управление на Кирил Петков. Ние постоянно сме защитавали българските лекари, както и стратегическите лечебни заведения. Това направи доктор Димитров. Преди време той отбрани лекарите и сестрите в " Пирогов " от арогантното държание на един консултант в Министерство на защитата, което той направи обществено притежание. Сега виждате политическото възмездие за това. Партията ПП-ДБ, чието верую е свободата на словото, демокрацията, плурализмът и така нататък, санкционира един човек, който пази лекарите и който си е разрешил да приказва обществено. Ето това ние назоваваме политическа принуда ", съобщи Ангелов. Според него в одитния отчет за положението на болничното заведение има събрана доста информация, огромна част от която е погрешна.

" Не е правилно, че е неприятно финансовото положение на " Пирогов ", нещо което сподели министърът. Това е неистина. Болницата е на облага. Второ упрекват изпълнителния шеф за публични поръчки. Защо? Всички решения за публичните поръчки се вземат от съвета на шефовете, където Министерството на здравеопазването има собствен представител. Той е дал своя вот " за " тези поръчки и не го е уведомил за порочни практики. Този съвет на шефовете е упълномощил на изпълнителния шеф да ги извърши тези решения, тъй че в действителност доктор Димитров няма виновност. Защо не е освободен целият съвет на шефовете? Председателят на Комисията по опазване на здравето уточни, че на 28 ноември министър Хинков споделя пред Българска национална телевизия, че наподобява няма да се смени шефът на " Пирогов ", а в действителност ден по-рано е подписал промяната му, се вижда в Търговския указател.
" Значи той лъже всички и това е опашата неистина. Разправия по болшевишки ", добави той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР