Министърът на здравеопазването Фахретин Коджа обяви, че нямат намерение да

...
Министърът на здравеопазването Фахретин Коджа обяви, че нямат намерение да
Коментари Харесай

COVID-19 в Турция: Здравният министър обяви, че училищата ще...

Министърът на опазването на здравето Фахретин Коджа разгласи, че нямат желание да затварят учебни заведения в Турция макар нарасващите случаи на ковид.

Професор Алпер Шенер, член на Научния съвещателен съвет по ковид на министерството, сподели неотдавна за организация Демирорен (DHA), че Турция може да обмисли затварянето на учебни заведения, в случай че ежедневните случаи скочат до 60 000.

Коджа съобщи в Туитър, че новините за оферти за затваряне на учебни заведения са неверни и Анкара няма подобен дневен ред.

Турция от дълго време е изправена пред повишаване на ежедневните случаи, чийто брой варира над и под 30 000. В неделя броят им падна под 24 000 за първи път от седмици, до момента в който 201 души бяха починалите за един ден.

Страната отвори още веднъж учебни заведения за присъствено образование, до момента в който случаите към момента бяха относително ниски.

Училищата бяха затворени през по-голямата част от 2020 година, до момента в който управляващите и специалистите показаха угриженост, че по-нататъшното закъснение на присъствевото образование ще навреди на развиването на децата в дълготраен проект.

Обучението беше обновено, паралелно с усилена имунизация, и по-голямата част от учителите и другия личен състав в учебните заведения са имунизирани. Децата са освободени от имунизация, която за в този момент не е наложителна и за възрастните над 15 година Все отново децата на възраст сред 12 и 15 години имат право на ваксини, в случай че страдат от хронично заболяване. Присъственото образование от време на време се прекъсва заради случаи в учебните заведения, само че управляващите избират да затворят обособени класове, вместо цели учебни заведения. Учениците могат да се върнат на учебно заведение след края на интервала на карантина.

Шенер сподели, че макар че броят на ежедневните случаи варира сред 25 000 и 30 000, скоро може да се следи нов скок. „ За страдание, темпа на имунизацията съвсем спря и ние се връщаме обратно в нашия блян за справяне с пандемията “, сподели той, цитирайки забавянето по-специално на броя на хората, получаващи третите или бустерни „ усилващи “ ваксини.

Трети дози са мощно целесъобразни, изключително за тези, на които са приложени неактивни ваксини, както споделят специалистите, въз основа на изследвания, те губят резултатност с течение на времето.

Колебливостта към имунизацията, в началото обявена измежду възрастните хора, е по-разпространена измежду по-младите хора, съгласно Шенер.

Шенер и други специалисти показват, че това е Covid-19 вълна на неимунизираните или които са получили единствено една доза, вместо две подобаващи дози, осигуряващи по-дълга отбрана против смъртоносната зараза.

Сега младежите или тези под 30-годишна възраст съставляват повече от половината от случаите на COVID-19. Повишената подвижност и очевидното занемаряване на наложителните маски и разпоредбите за обществено разграничаване способстваха за тази нова вълна от случаи.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР