Министърът на здравеопазването да отмени наложената , тъй като няма

...
Министърът на здравеопазването да отмени наложената , тъй като няма
Коментари Харесай

Частните болници искат да падне забраната за планов прием и операции

Министърът на опазването на здравето да анулира наложената, защото няма предпоставки " за налагане на такава последна мярка, от която могат да пострадат прекалено много хора ". Това оферират в декларация от Националното съдружие на частните лечебни заведения, изпратена до премиера и до министъра на опазването на здравето, представена от БНР.
В декларацията от частните лечебни заведения се показва още, че е възможно прекъсване на плановите действия, в случай че има епидемиологичен гърмеж на вътреболнично заразяване - за времето до очистване на огнището. Във всички останали случаи лечебните заведения би трябвало да бъдат оставени, допълват още медиците.
 Проф. Гайдарски: Мерките са безпорядък, плашат се хората, няма система Проф. Гайдарски: Мерките са безпорядък, плашат се хората, няма система
Мисля, че за всеки, който следи добре развиването на ковид в България, излиза наяве, че става дума за един безпорядък. Един път разпущам...
От сдружението показват, че не подценяват обстановката, подбудена от Covid-19 и акцентират, че в случай че се спре наблюдението, контролът и лекуването на болните, изключително на пациенти с тежки хронични болести, последствията - трайна инвалидизация и гибел, ще са несравнимо по-тежки в сравнение с от Covid-19.
Искането за анулация на възбраната няма финансови подбуди, прибавят от сдружението в декларацията си и изясняват, че " в сегашната обстановка, в която получаваме 85 на 100 от плануваната заработка без да работим, е по-изгодна от комерсиална позиция “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР