Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева събира Отрасловия съвет за

...
Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева събира Отрасловия съвет за
Коментари Харесай

Здравният министър връща преговорите за сключване на колективен трудов договор

Министърът на опазването на здравето доктор Галя Кондева събира Отрасловия съвет за тристранно съдействие в опазването на здравето. Целта е да бъде разисквано сключването на нов  Колективен трудов контракт , оповестиха от Министерството на здравеопазването.

Пред работодателските и синдикалните организации министър Кондева е изразила вяра за рационален и градивен разговор, който да докара до работещо и за двете страни решение. От своя страна организациите са удостоверили, че  още веднъж ще седнат на една маса за договаряния .

Именно тази тематика бе планувана като първа точка в провалилото се изключително съвещание на Народното събрание седмица преди изборите.

В дневния ред бе план на решение за  задължаване на министъра на здравеопазването  да предприеме  действия и ограничения за подписване на групов трудов контракт  в бранш „ Здравеопазване “ и за използване на наказания за неплащане на плануваните в него трудови хонорари на медицинските експерти.

В началото на май федерацията на синдикатите в опазването на здравето изпратиха писмо до президента Румен Радев, служебния министър Димитър Главчев, министъра на опазването на здравето Галя Кондева, в което упрекнаха работодателските организации в „ саботиране “ на договарянията за подписване на нов групов трудов контракт в бранш „ Здравеопазване “.

https://dariknews.bg/

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР