Министърът на здравеопазването, д-р Асен Меджидиев, откри филиал на Спешна

...
Министърът на здравеопазването, д-р Асен Меджидиев, откри филиал на Спешна
Коментари Харесай

Вече и Приморско с филиал на Спешна помощ

Министърът на опазването на здравето, доктор Асен Меджидиев, откри филиал на Спешна помощ в Приморско в наличието на министъра на туризма, доктор Илин Димитров. Той изрази насладата си за основаването на този нов медицински център, наблягайки напъните на кабинета и съдействието с регионалния шеф на Бургас, проф. Мария Нейкова, и кмета на Приморско, доктор Димитър Германов.

Министър Меджидиев напомни, че, а през май бе подписан меморандум за обезпечаване на медицински експерти в Черноморието . Новите филиали в Созопол и Приморско, дружно със съществуващия в Царево и Центъра за незабавна здравна помощ в Бургас, ще покрият напълно потребностите на Южното Черноморие, само че министърът акцентира, че са подготвени да изпратят екипи от болница " Пирогов " при нужда.

Министърът на туризма, Илин Димитров, означи значимостта на опазването на здравето за туризма и акцентира, че от качеството на здравното обслужване зависи и общото качество на туристическото прекарване.

На събитието участваха и регионалният шеф на Бургас, Мария Нейкова, и кметът на Приморско,  Димитър Германов, които показаха благодарностите си към министъра и неговия екип за решаването на дълготраен проблем.

В последна сметка, министър Меджидиев бе почетен с Почетен плакет на регионалния шеф и Почетен знак на Община Приморско за своите приноси в опазването на здравето и основаването на филиали на Спешна помощ в района.
 Финансират с още 45 млн. лева плана за възобновяване на незабавна помощ
Финансират с още 45 млн. лева плана за възобновяване на незабавна помощ

Дейностите по плана трябваше да приключат през 2020 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР