Министърът на вътрешните работи вече изпрати мотивирано искане до президенството

...
Министърът на вътрешните работи вече изпрати мотивирано искане до президенството
Коментари Харесай

Премиерът Николай Денков призова президента да се задейства относно оставката на главния секретар на МВР

" Министърът на вътрешните работи към този момент изпрати стимулирано искане до президенството по отношение на искане за оснобождаване на основния секретар. Имаме разлики за това по какъв начин би трябвало да бъде координирана работата. Очакваме решението на президента - при позитивно единодушие ще внесем това предложение като точка в дневния ред на идващото ни съвещание ".
Това разгласи при започване на съвещанието на Министерски съвет премиера акад. Николай Денков.

Припомняме, че тематиката с поисканата от премиера оставка на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Петко Тодоров се трансформира в централна в последната седмица.

Акад. Денков акцентира още, че общо пет министерства (на вътрешните работи, на финансите, на районното развиване, на правораздаването и на електронното управление) ще получат дилемите си по отношение на подготовката и произвеждането на локалните избори за общински съветници и кметове, които президентът насрочи за 29 октомври 2023 година.

" По този метод дружно с опазването на публичния ред, битката с противозаконния трафик на мигранти, битката с производството и разпространяването на опиати, обезпечаване на сигурността по пътищата Министерство на вътрешните работи ще поеме и редица нови задания. ", добави той.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР