Министърът на вътрешните работи на Турция Сюлейман Сьойлю разкри, че

...
Министърът на вътрешните работи на Турция Сюлейман Сьойлю разкри, че
Коментари Харесай

Турция ще печата унгарски и френски паспорти

Министърът на вътрешните работи на Турция Сюлейман Сьойлю разкри, че страната е постигнала съглашения с Унгария и Франция за печатане на техните биометрични паспорти, като 250 000 копия от документа ще бъдат отпечатани за Унгария в границите на една година.

Сьойлю направи това разобличаване по време на конференция в столицата Анкара, с цел да изясни въвеждането на новите биометрични паспорти на Турция, оповестява турския  всекидневник Хюриет. 

Преди това турските паспорти бяха отпечатани от европейска страна, която не можа да се оправи с търсенето заради дефицит на чипове в даден миг по време на пандемията от ковид, отбелязва изданието.

По време на конференция, формалният представител сподели и примерно копие на новите турски паспорти, като сподели, че има 27 функционалности за сигурност, дребни и огромни вградени чипове и дизайнерски характерности, които акцентират туристическите и културни активи на страната.

„ На междинните страници има фотография на джамията „ Света София “. Има и фотоси на други забележителности на страната, като моста Чанаккале, джамията Чамлъджа, двореца Исхак паша и известните къщи на черноморската провинция Амасия “, съобщи Сьойлю.

Министърът добави, че към този момент са направени към 1,6 милиона от новите паспорти. Новото индустриално звено намерено неотдавна в Турция има голям потенциал, като единствено за ден може да издаде над милион паспорти, при потребност.

Освен паспорта, Сойлу сподели, че държавното управление също е постигнало добър прогрес с издаването на национални персонални карти с вграден чип, като е доставило към 77 милиона от тях от 2018 година, в това число 6,7 милиона от началото на 2022 година През този интервал доставката на чип провокациите засегнаха издаването на голям брой цифрови документи за идентичност по света.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР