Министърът на вътрешните работи на Република Северна Македония Оливер Спасовски

...
Министърът на вътрешните работи на Република Северна Македония Оливер Спасовски
Коментари Харесай

Разплита се жестокото убийство в РСМ: Замесиха бащата на момичето

Министърът на вътрешните работи на Република Северна Македония Оливер Спасовски заяви на конференция през днешния ден, че момичето Ваня Гьорчевска е било отвлечено пред входа на дома си, откакто татко ѝ авансово е споделил с уредника информация за часа на излизането ѝ.

" Както към този момент знаете, претекстът е „ користна цел ”, при което едно от лицата, в съгласие и със знанието, съгласно персоналното познание на член на фамилията, е провело осъществяването на закононарушението с цел  изнудване за пари от майката  на малолетното момиче, от което след това всички забъркани биха се облагодетелствали материално ", уточни Спасовски на взаимната конференция с прокурора Гаврил Бубевски.

Бащата на Гьорчевска е арестуван, разпитан е и ще бъдат взети ограничения по напътствие на прокуратурата.

По-рано бе обявено и за убийството на 74-годишен гражданин на Велес. Спасовски уточни, че няма нищо общо с убийството на момичето, само че той е имал неразрешени връзки с един от обвинените. Автомобилът му " Ситроен " е употребен за отвличането на момичето.

" С това транспортно средство момиченцето е било изведено от входа на блока, в който са живеели, защото съгласно показанията на обвинените бащата е съобщил на уредника за деня и часа на излизането ѝ ", сподели Спасовски.

Министърът изрече съболезнования на околните на жертвите и разгласи, че укриващият се и причинител на убийството на Ваня ще бъде изправен пред съда.

Според известия в медиите, мъжът, който се търси е с прякор  Палчо, а през днешния ден на конференцията Спасовски сподели, че той и юристът му са избягали с автомобил към Белград, а по-късно към България. Той се търси, а прокурорът от Скопие Гаврил Бубевски акцентира, че против него ще бъде издадена интернационална заповед.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР