Министърът на вътрешните работи на Обединеното кралство Прити Пател потвърди

...
Министърът на вътрешните работи на Обединеното кралство Прити Пател потвърди
Коментари Харесай

Великобритания повиши нивото на терористична заплаха до тежко

Министърът на вътрешните работи на Обединеното кралство Прити Пател удостовери в понеделник, че равнището на терористична опасност в страната е нараснало от " доста " на " тежко ", което значи, че последваща терористична офанзива се смята за доста евентуална.

Този ход е след детонация на кола - такси пред болница в Ливърпул, за която полицията удостовери, че е терористична офанзива.

" Няма съответна опасност за региона, само че желаех да бъдат увеличени патрулите тъкмо в Мърсисайд ", сподели основният служител на реда в Мърсисайд Серена Кенеди по-рано денем, призовавайки локалните поданици да " запазят успокоение, само че също по този начин да бъдат бдителни и внимателни . "

След вчерашния случай, Съвместният център за разбор на тероризма взе решение да увеличи националното равнище на опасност в Обединеното кралство.

Решението е обусловено от два терористични случая през последния месец , отразяващи разнообразния, комплициран и неустойчив темперамент на терористичната опасност в Обединеното кралство.

Министърът на вътрешните работи Прити Пател разяснява: " Важно е обществеността да остане нащрек за опасността от тероризъм, само че да не е разтревожена. Призовавам всеки, който има информация или подозира някаква подозрителна активност, да заяви в полицията ".

Нивата на опасност се дефинират без значение от министрите и са инструмент, който чиновниците по сигурността, в това число полицията, могат да употребяват, с цел да дефинират каква защитна реакция на сигурността може да се изисква.
 Експлозията в болничното заведение в Ливърпул е оповестена за тероризъм
Експлозията в болничното заведение в Ливърпул е оповестена за тероризъм

Арестувани са четирима мъже на възраст от 20 до 29 години
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР