Министърът на вътрешните работи на Франция Жерар Колон обяви, че

...
Министърът на вътрешните работи на Франция Жерар Колон обяви, че
Коментари Харесай

Вътрешният министър на Франция Жерар Колон подава оставка през 2019 г.

Министърът на вътрешните работи на Франция Жерар Колон разгласи, че ще се отдръпна от поста през идната година , с цел да се бори за остарялото си място на кмет на град Лион, осведоми Агенция Франс Прес.

Това е още един удар върху президента на Франция Еманюел Макрон . Колон е един от най-лоялните министри на президента. Съобщението е направено след оставката на министъра на околната среда Никола Юло през предишния месец и на фона на спада на публичната поддръжка за Макрон, отбелязва организацията.

Колон разяснява пред списание L`Express, че ще се бори за кметския пост в Лион през 2020 година Той добави, че ще подаде оставка след изборите за Европейски парламент, с цел да стартира предизборна акция.

" Местните избори към момента са надалеч - аз ще се кандидатирам за кмет на Лион, в случай че не бъда диагностициран със съществено заболяване преди този момент ", пошегува се той.

" Не желая да бъда вътрешен министър до последния миг. След известно време би било по-добре изцяло да съм свободен за акцията. Мисля, че министрите, които желаят да вземат участие на локалните избори през 2020 година, би трябвало да изоставен държавно управление след европейската борба ", сподели още той.

Изборите за Европейски парламент ще се проведат през май 2019 година

71-годишният Колон беше кмет на Лион в продължение на 16 година

Социологическо изследване на Kantar Sofres Onepoint от понеделник демонстрира, че единствено 19% от французите имат позитивно мнение за Макрон , до момента в който 60% са с отрицателни визии за ръководството на френския водач.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР