Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов внесе предложение до президента

...
Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов внесе предложение до президента
Коментари Харесай

Вътрешният министър е предложил на президента издаване на указ за освобождаване на главния секретар на МВР

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов внесе предложение до президента за издаването на декрет за преустановяване на пълномощията на основния секретар на Министерство на вътрешните работи, оповестиха от Министерството на вътрешните работи.

Според устройствения устав на Министерски съвет министърът на вътрешните работи авансово би трябвало да съгласува с президента  плана на акта, който съдържа предложение за освобождение на основния секретар. След осъществяването на тази съгласувателна процедура точката може да бъде включена в дневния ред на съвещание на Министерския съвет.

Отстраняването на Петър Тодоров беше поискано предишния петък от премиера Николай Денков след заседание за зачестилите тежки престъпни закононарушения, в това число и разстрела на Алексей Петров.

Премиерът даде причини, измежду които, че министърът на процедура не работи с него. Денков сподели, че новият основен секретар на Министерство на вътрешните работи ще бъде препоръчан, откакто президентът подпише указа за отстраняването на Тодоров.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР