Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов получи днес почетен плакет

...
Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов получи днес почетен плакет
Коментари Харесай

Министър Калин Стоянов получи отличие от БАН

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов получи през днешния ден почетен плакет и грамота за високия принос на Министерство на вътрешните работи в развиването на квантовите технологии и информационния суверенитет на Република България. Отличието връчи професор Август Иванов, шеф на Института по роботика на Българска академия на науките, в границите на посещаване на Националния център за квантова връзка, интелигентни системи за сигурност и ръководство на риска – КВАЗАР.

Калин Стоянов. Снимка: Министерство на вътрешните работи

„ Квантовата връзка е първата по рода си технология, която ще подсигурява цялостна отбрана на информацията в областта на киберсигурността “ , означи министър Стоянов.

Калин Стоянов. Снимка: Министерство на вътрешните работи

Център Квазар към Института по роботика на Българска академия на науките управлява осъществяването на Националния проект на България за създаване на квантово-комуникационна мрежа в страната ни , който се осъществя под координацията на Европейската комисия, в сходство с единната европейска самодейност EuroQCI.

Сред формалните посетители на събитието бяха учен Юлиан Ревалски, Председател на Българската академия на науките, учен Чавдар Руменин, началник на Център за подготвеност КВАЗАР, доцент Лъчезар Георгиев – началник на Националния проект на България за създаване на квантово-комуникационна мрежа и заместник-директор на Института за нуклеарни проучвания и нуклеарна енергетика на Българска академия на науките, както и представители на научната общественост и водещи специалисти в областта на киберсигурността.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР