Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов не трябва да подава

...
Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов не трябва да подава
Коментари Харесай

Борисов: Ако вътрешният министър подаде оставка, то и премиерът трябва да го стори

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов не би трябвало да подава оставка. А ко той си отиде, и министър председателят Николай Денков би трябвало да я подаде. Така водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разяснява пред публицисти в Дулов о, Силистренско, настояването на ПП-ДБ МВР-министърът да се отдръпна от поста си поради безредиците в София в четвъртък, свързани с футболните митинги против БФС.

" Казах на Денков, че някой би трябвало да понесе отговорност, а той уволни Темелакиев (зам.-вътрешният министър). Цялата препирня е, че това е последното останало място, което не може да извършва поръчки. Няма да угаждаме на Кирил Петков. Колко зам.-министри назначиха във вътрешното министерство. Хората се вълнуват от оставката на Борислав Михайлов, не от тази на Стоянов. Няма да подкрепим той да подаде оставка ", добави Борисов.

Той акцентира, че Калин Стоянов е бил посочен за министър от Кирил Петков след гледище на ГЕРБ за позицията да бъде определен вътрешен министър, който да е безпристрастен и далечен от всички партии.

„ Президент можех да стана, като бях на 40 години. Тогава, като основен секретар имах 93% рейтинг. Сега само желая ГЕРБ да бъде стабилизиращият фактор и България да мине през чудовищната рецесия. За моето его, персоналната кариера, съм направил толкоз доста, че не може да ме стигне никой “, разяснява Бойко Борисов появилите се информации, че обмисля да се кандидатира за държавен глава.

" Отново аз демонстрирах мъдрост и самообладание. Намерихме компромис, с цел да може в сряда да се отхвърли вотът на съмнение ", сподели той по отношение на гласуването на втория избор на съмнение против кабинета в сряда.

" Поканих Асен Василев, той пристигна незабавно в кабинета ми. Казах му, че голословно повишените доходи би трябвало да бъдат махнати. Дългът би трябвало да бъде с 1 милиарда по-ниско, да е прецизиран. Той почете настояванията ни ", разяснява Борисов диалозите от петък с финансовия министър Асен Василев за проектобюджета за идната годината.

" Ако отидем на избори, още по-лошо ще бъде ", аргументира се водачът на ГЕРБ.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР