Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев откри 28-то издание на

...
Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев откри 28-то издание на
Коментари Харесай

28 екипа на МВР от цялата страна се съревновават за Пътен полицай на годината

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев откри 28-то издание на Националния конкурс „ Пътен служител на реда на годината ".

" В момента обстановката по пътищата е нелека, само че имам вяра, че с общи старания ще се оправим " - съобщи той.



Демерджиев открои две значими условия за сполучливата работа на " Пътна полиция " - готови пътни служители на реда и добра техническа обезпеченост. Той даде обещание, че ще напарви всичко допустимо чиновниците на реда да бъдат снабдени с нужното съоръжение.

" Искам да поздравя сътрудниците. Тук са 28 екипа, излъчени от най-хубавите пътни служители на реда, събрани в България. Но мен, като вътрешен министър, ме е позор да виждам колите, с които те извършват отговорностите си. Тези коли са закупени през 2013, наблягам, и мощно се надявам хората, които приказват по тематиката " застраховане на Министерство на вътрешните работи " да имат съвест, тъй като те молят да имаме съвест. Нека да имаме съвест! Ще направя всичко допустимо тези хора да бъдат механически обезпечени, вършим го от първия ден и ще го вършим до последния, тъй като техният професионализъм внезапно контрастира на техническото им застраховане ", сподели Демерджиев.



В надпреварата сили мерят тимове от всички регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи и Столична дирекция на вътрешните работи, като тази година вземат участие и два дамски тима.

По правилник право на присъединяване в него имат младши автоконтрольори. Те се състезават в дисциплините Теоретичен изпит по профилирана подготовка; Оказване на първа долекарска помощ на потърпевши при пътнотранспортно катастрофи – доктрина и практика; Стрелба с пистолет; Майсторско ръководство на автомобил; Майсторско ръководство на мотоциклет.



Националният конкурс „ Пътен служител на реда на годината " е извършен за пръв път през есента на 1992 година в гр. Стара Загора.

Конкурсът е единствено едно съревнование и не се разграничава по нищо от провокациите, пред които сте изправени всеки ден, добави доктор Надежда Тодоровска от БЧК. Тя подсети, че пътните служители на реда са първите, които се отзовават при тежко пътнотранспортно произшествие, и че тяхната подготовка по оказване на първа долекарска помощ постоянно е решаваща за избавяне на едни живот. Това е повода поради която Червеният кръст да продължи да образова чиновниците на Министерство на вътрешните работи безплатно, изясни доктор Тодоровска.



С думите „ Вие сте тези, които хората виждат пътя, по тази причина е доста значимо да давате добър образец ", към участниците в състезанието се обърна и Росен Рапчев от Държавната организация „ Безопасност на придвижването по пътищата ".

На церемонията по откриването участваха шефът на ГДНП основен комисар Атанас Илков, шефът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Калоян Милтенов,, доктор Надежда Тодоровска, заместник-генерален шеф на БЧК, Росен Рапчев - специалист в Държавната организация „ Безопасност на придвижването по пътищата ", Емил Панчев, ръководител на СБА и регионалният шеф на София Митко Михайлов.



Успоредно с състезанието, за седми път се организира и Денят за предварителна защита на детската пътна сигурност.

На бул. „ Витоша " жителите и гостите на столицата могат да се срещнат с техническите средства за определяне на използването на наркотични субстанции и на алкохол и да тестват с алкоочила реакциите под влияние на алкохол, да видят част от транспортните средства от автопарка на Министерство на вътрешните работи, да ревизират за налични контролни точки и нарушавания с опция за връчване на електронни фишове на място. Подготвена е и изненада за децата - редене на пъзели с формата на пътен знак.











Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР