Министърът на вътрешните работи е на инспекция в граничната зона

...
Министърът на вътрешните работи е на инспекция в граничната зона
Коментари Харесай

Министър Калин Стоянов пристигна на инспекция на границата между България и Турция. Малко преди това имаше инцидент със стрелба

Министърът на вътрешните работи е на ревизия в граничната зона на България с Турция, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. Той се срещна с управителния състав на Регионална дирекция „ Гранична полиция “(РДГП) Елхово и дружно с шефа на Главна дирекция „ Гранична полиция “ гл. комисар Антон Златанов направиха обход по граничната линия.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 1356
Малко преди идването им, в граничната зона породи следващият случай, при който е арестувана група от 17 незаконни мигранти и трима водачи - румънски жители.

До задържането се стигна след гонене, непокорство и пукотевица. При първичния опит за прекъсване на трите автомобила, превозвали мигрантите, е изработен опит да бъдат изблъскани граничните патрули, съобщи Българска телеграфна агенция

Министърът и шефът на Гранична полиция по-късно инспектираха ремонтните действия по оградата и граничния път, които бяха развалени при бедствието в региона на Странджа при започване на септември.

На 27 октомври гл. комисар Антон Златанов разгласи, че мигрантският напън през 2023 година е рекорден. Общо 165 хиляди опита за незаконно влизане в България са предотвратени тази година досега, уточни той. За същия интервал на предходната година случаите са 120 хиляди, което демонстрира голямо покачване, разяснява Златанов.


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР