Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков поиска днес от ръководителя

...
Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков поиска днес от ръководителя
Коментари Харесай

Рашков поиска от шефа на националната следствена служба да погне Иван Гешев

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков изиска през днешния ден от ръководителя на Националната следствена работа Борислав Сарафов да стартира следствие против основния прокурор Иван Гешев. Любопитното е, че сега Сарафов е и зам.-главен прокурор. Още пред Народното събрание предишния петък Рашков съобщи, че ще даде на един прокурор в България материалите против обвинител №1.

Оказва се, че „ избраникът “ е Сарафов. Вътрешният министър отбелязва в документа: „ Вие имате статут на прокурор /заместник на основния прокурор/ и на  разследващ орган - началник на Национална следствена служба [1]. Налице са в действителност и правни предпоставки да вземете решение за формиране на досъдебно произвеждане и започване на следствие. По подобен метод ще се отговори и на въпросите: недостижим ли е основният прокурор у нас; работи ли действително правилото на тъждество на жителите, прогласен в чл.6, ал.1-2 Конституция на Република България и дали следствено - прокурорската процедура е на равнището на решение № 11/23.07.2020г. по к.д. № 15/2019г. на Конституционния съд на Република България “.

Сигналът до шефа на Национална следствена служба Борислав Сарафов е къса версия на Доклада, с който Бойко Рашков изиска посредством правосъдния министър Янаки Стоилов да се гласоподава оставката на Иван Гешев.  Той почива на три съществени стълба, касаещи директно Гешев - налице са данни за закононарушения, неуважение и нарушение на презумпцията за непорочност и уронване престижа на правосъдната власт. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР