Министърът на външните работи Теодора Генчовска участва в извънредно заседание

...
Министърът на външните работи Теодора Генчовска участва в извънредно заседание
Коментари Харесай

Министър Генчовска: България подкрепя европейската перспекитва на Украйна


Министърът на външните работи Теодора Генчовска взе участие в изключително съвещание на Съвет „ Външни работи “ в Брюксел с единствена тематика в дневния ред съветската военна експанзия против Украйна, оповестиха от Министерство на външните работи.

Специално присъединяване в работата на Съвета взеха външният министър на Украйна Дмитро Кулеба, държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, секретарят по външни работи на Обединеното кралство Елизабет Трус, външният министър на Канада Мелани Жоли, както и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Участниците в срещата единомислещо осъдиха съветските военни дейности, които са ориентирани освен против Украйна, само че и против цялата демократична интернационална общественост.

Европейски Съюз ще продължи твърдата си поддръжка за Украйна - политическа, филантропична и военна. Европейски Съюз и страните членки ще останат твърди в дейностите си. Изолацията на Русия в интернационалните конгреси ще да продължи, се споделя още в известието на външното ни министерство.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР