Министърът на външните работи Теодора Генчовска участва днес в извънредната

...
Министърът на външните работи Теодора Генчовска участва днес в извънредната
Коментари Харесай

Министър Генчовска: Продължаваме подкрепата си за Украйна

Министърът на външните работи Теодора Генчовска взе участие през днешния ден в изключителната министерска среща на НАТО в централата на Алианса в Брюксел.

В срещата участваха още Върховният представител на Европейски Съюз Борел и страните-партньори Финландия и Швеция. Обсъдени бяха продължаващата съветска военна инвазия в Украйна, поддръжката за страната, както и отговора на НАТО, включително като част от координираните старания на интернационалната общественост. 

Съюзниците потвърдиха единните послания в осъждането на непровокираната и неоправдана съветската военна инвазия в Украйна. Във фокуса на полемиките бяха непосредственият отговор на актуалната рецесия и последствията за сигурността на съдружниците, с акцент върху усилването на възпиращия и защитителен капацитет на Алианса на Източния фланг. Страните-членки се съгласиха да продължат поддръжката си за Украйна. Министрите разискаха също и по-широките последствия от спора за НАТО и Европейски Съюз, сътрудниците на НАТО в Западните Балкани, Грузия и Молдова.

„ България остро осъжда непровокираната и брутална експанзия на Русия в Украйна. Наблюдаваме опит за преформулиране на европейската сигурност “ съобщи българският първи посланик. Тя означи грубото потъпкване на интернационалния ред. НАТО не е страна в рецесията и не търси спор с Русия. Съюзниците не престават оказването на помощ за Украйна.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР