Министърът на външните работи Светлан Стоев откри обновената галерия Мисията“

...
Министърът на външните работи Светлан Стоев откри обновената галерия Мисията“
Коментари Харесай

Министър Светлан Стоев откри обновената галерия „Мисията“

Министърът на външните работи Светлан Стоев откри обновената изложба „ Мисията “ към Държавния културен институт с експозицията „ Чудотворни икони и свети мощи на Балканите “.

„ Ние сме единствено на крачка от градската шум и институционалните безредици, и тази непосредственост ни дава опция да се замислим, че през днешния ден от ден на ден се нуждаем от задачи - задачи, които да носят цивилизационни полезности, които да са градивни и да дават положителни резултати “, съобщи Светлан Стоев. 
 Светлан Стоев одобри посланика на Швейцария Мюриел Берсе Коен Светлан Стоев одобри посланика на Швейцария Мюриел Берсе Коен
Министърът на външните работи Светлан Стоев одобри през днешния ден посланика на Швейцария Мюриел Берсе Коен по отношение на приключването на мандата й....

Той акцентира, че изложба „ Мисията “ е основана преди 12 години с упоритостта да бъде място за креативен събития и, и изрази убеденост, че с обновеното изложбено пространство тя ще извършва още по-успешно тази своя задача. 

„ В 35-годишната си кариера съм се уверил, че културната дипломация е най-непосредственият път за постигане до мозъците и сърцата на хората “, съобщи министърът и добави, че посредством нея постоянно се реализират резултати, които са мъчно достижими с политически средства. 

Светлан Стоев изрази специфични благодарности към някогашния министър на външните работи доктор Соломон Паси, като акцентира заслугата му за основаването на Държавния културен институт и на скулптурния парк в Министерство на външните работи. 

Директорът на Държавния културен институт Снежана Йовева пожела изложба „ Мисията “ да продължи да се развива като интензивно и насочи признателност към Министерство на външните работи и към сътрудниците си от ДКИ за поддръжката при реализирането на експозицията и обновяването на галерията. 
 Министърът на външните работи Светлан Стоев одобри малдивския си сътрудник Абдула Шахид Министърът на външните работи Светлан Стоев одобри малдивския си сътрудник Абдула Шахид
Министърът на външните работи Светлан Стоев и малдивския му сътрудник Абдула Шахид разискаха опциите за задълбочаване на сътрудничест...

Изложбата „ Чудотворни икони и свети мощи на Балканите “ е отдадена на християнската просвета на Балканите и на нейната емблема – иконата. В 25 пана са показани църкви и манастири, в които се съхраняват чудотворни икони и свети мощи, а експозицията е дело на екипа на Държавния културен институт и на откриватели медиевисти от Център за славяно-византийски изследвания „ Проф. Иван Дуйчев “ към Софийския университет „ Св. Климент Охридски “. 

„ Чудотворни икони и свети мощи на Балканите “ е роман за нашите общи корени, общи мисловни стандарти и духовни полезности “, акцентира проф. Вася Велинова от център „ Проф. Иван Дуйчев “ при откриването на изложбата. 

Експозицията е част от пътуващите изложения на Държавния културен институт. На церемонията министър Светлан Стоев насочи благопожелание тя да бъде показана в колкото може повече страни, в които имаме дипломатически представителства.

Още от ОБЩЕСТВО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР