Министърът на външните работи ще води българската делегация за Срещата

...
Министърът на външните работи ще води българската делегация за Срещата
Коментари Харесай

Светлан Стоев ще участва в Срещата на външните министри

Министърът на външните работи ще води българската делегация за Срещата на външните министри и Срещата на върха на държавните ръководители на държавите-участнички в Процеса за съдействие в Югоизточна Европа, оповестиха от Министерството на външните работи.

В рамките на форума в Анталия на 17 юни 2021 година ще бъде изработен обзор на районното съдействие в интервала на Турското председателство на ПСЮИЕ (1 юли 2020 – 30 юни 2021 г.) и ще бъдат разисквани опциите за неговото по-нататъшно развиване.
 Светлан Стоев: Външнополитическите ни цели остават непроменени Светлан Стоев: Външнополитическите ни цели остават непроменени
Приоритетите на България във външната политика остават непроменени. Това съобщи министърът на външните работи Светлан Стоев на среща с Д...

Република България е основател за основаването на Процеса за съдействие в Югоизточна Европа, като водещ политически формат за разговор в района. Началото на самодейността е положено на Софийската среща на министрите на външните работи на страните от Югоизточна Европа (6-7 юли 1996 г.), която приема Софийската декларация за добросъседски връзки, непоклатимост, сигурност и съдействие на Балканите.

Освен България, страни-участнички в ПСЮИЕ са Албания, Босна и Херцеговина, Гърция, Република Северна Македония, Молдова, Румъния, Словения, Сърбия, Турция, Хърватия и Черна гора.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР