Министърът на външните работи Николай Милков заяви в отговор на

...
Министърът на външните работи Николай Милков заяви в отговор на
Коментари Харесай

Николай Милков: Не съм предлагал кандидатурата си за постонен представител в НАТО

Министърът на външните работи Николай Милков съобщи в отговор на въпрос на БНР, че по всяка възможност ще поеме поста непрекъснат представител в НАТО до края на месеца.

Министър Милков акцентира, че не е желал служебното държавно управление да назначава чиновник на тази позиция, както и че не той е предложил кандидатурата си за нея:

" Имаше въпрос към мен в парламентарната комисия по външна политика. Контекстът му беше подобен - за какво служебното държавно управление не изпраща непрекъснат представител в НАТО. Тогава отговорих, че служебното държавно управление избира да изчака, тъй като има късмет да бъде формирано постоянно държавно управление, което да се занимае с тези въпроси, само че в случай че не бъде основано, ние ще би трябвало да поемем тази отговорност. Това, което желая да подчертая, е, че аз не съм предложил своята кандидатура. Занесохме в Министерския съвет, както и при президента 8 разновидността, сред тия 8 нямаше моето име. Това решение е взето на други равнища ".

" Едва ли бих могъл да дам прецизен период, само че се надявам до края на месеца да се случи. Това зависи, несъмнено, от указа на президента, а също по този начин с някои формалности, свързани с издаване на разнообразни позволения за допуск и прочие ". Така министър Милков отговори на въпроса по кое време чака да заеме поста на непрекъснат представител в НАТО.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР