Министърът на външните работи Николай Милков заяви, че въпросът за

...
Министърът на външните работи Николай Милков заяви, че въпросът за
Коментари Харесай

Министърът на външните работи очаква положително решение за Шенген през март

Министърът на външните работи Николай Милков съобщи, че въпросът за българското членсто в Шенген ще бъде подложен на идните срещи с Европейски Съюз. Той чака през март ново и към този момент позитивно решение за приемането на страната ни.

„ Сега би трябвало да забележим тъкмо какво е решението и какво допуска, както и дали има други разновидности, с цел да бъдат употребявани, тъй като ние продължаваме до края. На 15-ти и 16-ти има среща на върха на Европейски Съюз, където, в случай че би трябвало отново ще сложим въпроса. Изпълнили сме си изискванията. Продължаваме да настояваме на това. Никога не сме имали по-голяма поддръжка. Няма мотив, по който да бъдем отхвърлени “, изясни Милков.

Екатерина Захариева, ръководител на Парламентарната комисията по външна политика и някогашен външен министър, съобщи от своя страна, че решението е погрешно, освен за България и Румъния, само че и за целия Европейски Съюз.

„ Надявам се още напролет на идната година да бъде сложено на дневен ред. България извършва условията “, сподели Захариева.

Кристиян Вигенин от " Българска социалистическа партия за България " счита решението за разочароващо.

„ Не би трябвало да е и обезсърчаващо. Темата към момента не е затворена. Явно ще би трябвало да се работи със страните, които показаха съмнения “, съобщи Вигенин.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР