Министърът на външните работи на Южна Африка Наледи Пандо съобщи,

...
Министърът на външните работи на Южна Африка Наледи Пандо съобщи,
Коментари Харесай

БРИКС: Стана ясно къде ще бъде срещата на съюза

Министърът на външните работи на Южна Африка Наледи Пандо заяви, че идната годишна среща на върха на БРИКС ще се организира в Йоханесбург, като по този метод отговори на опасенията по отношение на местоположението на събитието.

За благополучие към този момент е доказано, че срещата на върха на БРИКС през 2023 година в действителност ще се организира в Йоханесбург, Южна Африка.

Южноафриканският министър на финансите Наледи Пандор удостовери това, като посочи, че срещата на върха е планувана за август. Това решение е взето след известия, съгласно които са били обсъждани различни места, както се показва в отчет на Bloomberg.

Първоначално беше издадена заповед за арест на съветския президент Владимир Путин, което повдигна въпроси по отношение на мястото на срещата на върха. Впоследствие обаче южноафриканското държавно управление му даде дипломатически имунитет, което понижи опасенията по отношение на заповедта за арест на Международния углавен съд (МНС).

Значението на срещата на върха на БРИКС през 2023 година не може да бъде надценено, изключително заради присъединяване на разнообразни държавни глави от блока. Тя дава опция за присъединяване в основни полемики по тематики като разширението и капацитета за различна валута.

Въпреки това през последните дни се появиха въпроси по отношение на пригодността на определеното място за осъществяване на срещата на върха. Заповедта за арест на президента Путин, издадена от Международния углавен съд, е в центъра на вниманието.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР