Министърът на външните работи на Великобритания заяви, че Западът трябва

...
Министърът на външните работи на Великобритания заяви, че Западът трябва
Коментари Харесай

Британският външен министър заяви, че Западът отново трябва да докаже нуждата от НАТО

Министърът на външните работи на Англия съобщи, че Западът би трябвало " да потвърди още веднъж потребността от НАТО ", тъй като Европа е изправена пред обстановката от 1938 година, съобщи ДПА.

В тирада във връзка 75-ата годишнина на НАТО, която се отбелязва през днешния ден, Камерън оприличи актуалната обстановка - нашествието на Русия в Украйна, с онази, с която са се сблъскали Англия и Франция на Мюнхенската конференция през 1938 година във връзка с нацистка Германия.

" Това, което виждаме в този момент, е ясно, както и тогава. Имаме един тиранин в Европа, който се пробва да преначертае границите със мощ, и надлежно пред нас стоят два избора - да се прималявам с този метод или да се противопоставим на този метод ", споделя Камерън.

Неговото изказване повтаря смисъла на казаното от сътрудника му в държавното управление - министъра на защитата Грант Шапс, който през януари съобщи, че Англия е изправена пред един " предвоенен свят ", отбелязва ДПА. На собствен ред военачалник Патрик Сандърс, началникът на генералния щаб на английската войска, е обръщал внимание на " момента от 1937 година ", добавя организацията.

В своята тирада по време на демонстрация, проведена от английския мозъчен концерн Кралски единен институт за отбранителни проучвания, Камерън сподели още, че НАТО би трябвало да да показва своята " значителност " за по-младите хора, които не са израснали във времето на Студената война.

" Смятам, че би трябвало още веднъж да спечелим разногласието за съществуването на НАТО, и то един път вечно, с причини, които да убедят едно ново потомство - да, това потомство би видяло опасността от Русия за Украйна, само че ние сме длъжни да се върнем обратно във времето за по-солиден мотив, който е този (1938 година) ", означи Камерън, който е някогашен министър председател на Англия, написа Българска телеграфна агенция.

" В основата си величието на НАТО е, че разрешава на страните да изберат своето бъдеще. Мисля, че това е същността на необикновено мощния, учреден на полезностите аргумент, който младото потомство може да одобри и да осъзнае ", добави външният министър на Англия.

ДПА напомня, че в Брюксел - на срещата на външните министри на страните членки на НАТО, Камерън е призовал съдружниците в в алианса  да усилят разноските си за защита.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР