Министърът на външните работи на Великобритания Доминик Раб отправи критика

...
Министърът на външните работи на Великобритания Доминик Раб отправи критика
Коментари Харесай

Лондон за задържането на посланика в Иран: Крещящо нарушение на международното право

Министърът на външните работи на Англия Доминик Раб насочи рецензия поради задържането на английския дипломат в Иран - Робърт Макеър, при митингите в Техеран.

" Задържането на нашия дипломат в Техеран без всевъзможни учредения и пояснения е крещящо нарушаване на интернационалното право. Иранското държавно управление в този момент и на кръстопът. То може да и отсега нататък да бъде отхвърлено от интернационалната общественост, понасяйки политическа и икономическа изолираност, или да направи стъпки към деескалация на напрежението и да избере пътя на дипломацията. " - се споделя в изказване на Раб.

По-рано беше обявено, че макар дипломатическия си имунитет английският дипломат е бил арестуван в Техеран поради обвиняване, че е взел участие в митинга на студентите и " се опитвал да направлява дейностите им " съгласно иранските управляващи. След няколко часа той е бил освободен.

Припомняме, в Техеран се надигнаха митинги, откакто управляващите признаха, че иранските военни са поразили с ракета украинския аероплан, който се разруши в сряда край столицата на страната. Протестиращите желаеха оставката на аятолах Али Хаменей, както и да бъдат осъдени отговорните за злополуката.

Ако се съди по постингите в " Туитър ", по-голямата част от стачкуващите са студенти от софтуерния университет " Амир Кабир " в Техеран. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР