Министърът на външните работи на Унгария Петер Сиярто заяви, че

...
Министърът на външните работи на Унгария Петер Сиярто заяви, че
Коментари Харесай

Унгария продължава с нападките спрямо Украйна

Министърът на външните работи на Унгария Петер Сиярто съобщи, че политиката на Киев към закарпатските унгарци е " достигнала ужасяващо дъно " и припомня дейностите на " най-мрачните диктатури ", съобщи БГНЕС, базирайки се на РИА " Новости ".
В изказване, оповестено на формалната интернет страница на унгарското външно министерство, Сиярто остро разкритикува дейностите на Киев в Закарпатска област, които съгласно него имат за цел смяната на етническия образ на района. Той упрекна също Върховната Рада (украинския парламент) на Украйна в " сговор с екстремисти ". Първият посланик на Унгария акцентира, че унгарците, живеещи на територията на Украйна, ще могат и в бъдеще да разчитат на помощ от Будапеща. Сиярто добави, че към този момент е разискал обстановката с представители на Държавния департамент на Съединените щати и със заместник-генералния секретар на НАТО.
Скандалът сред Киев и Будапеща се разгоря на 19 септември, когато в интернет беше оповестено видео, на който е записано по какъв начин унгарският консул раздава паспорти в Закарпатието. Още същия ден от Министерство на външните работи на Украйна желаеха уточнения.
След като двете страни не съумяха да се схванат, Киев разгласи за личност нон грата консула на Унгария в Берегово. В отговор Будапеща изгони украинския консул в унгарската столица.
Министърът на външните работи на Унгария Петер Сиярто подсети, че страната му може да блокира присъединението на Украйна към Европейския съюз и НАТО.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР