Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба заяви в

...
Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба заяви в
Коментари Харесай

Кулеба: Украйна ще воюва с лопати“, ако спрат доставките на оръжие

Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба съобщи в изявление пред немския ефирен канал ARD, че даже при положение, че доставките на западно въоръжение за Киев спрат, страната му ще продължи да се опълчва на Русия и ще „ води война с лопати “.

„ Ако нямаме оръжие, добре, тогава ще се бием с лопати, само че ще се пазиме, тъй като тази война е война за нашето битие ", безапелационен е първият посланик на Украйна. „ По този метод, колкото по-скоро получим оръжия, колкото по-скоро бъдат изпратени [в Киев], толкоз по-голяма ще бъде помощта “, съобщи той. „ Ако оръжия бъдат изпратени по-късно, ние въпреки всичко ще ви благодарим, само че тогава доста ще бъдат изгубени, доста хора ще загинат “, добави ръководителят на украинското външно министерство.

В същото време Кулеба акцентира, че никой на Запад не би трябвало да има вяра, че Украйна би била по-склонна да прави отстъпки без доставки на оръжие. В същото време министърът призна, че в Украйна има доста по-малко оръжия, в сравнение с в Русия.

„ Не можем да спечелим войната с подобен дисбаланс “, заключи той, като уточни, че Киев се нуждае от системи за противовъздушна защита.
ТЕМА преди 18 минути 220 преди 4 часа 429 преди 15 часа 1298
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР