Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба предложи да

...
Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба предложи да
Коментари Харесай

Кулеба предлага ЕС да забрани износа на боеприпаси за трети страни освен за Украйна

Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба предложи да се забрани износът на муниции от Европейски Съюз за всички други страни с изключение на за Украйна, съобщи Униан.
Изявлението беше направено на фона на острия дефицит на муниции в украинската войска след прекъсването на военната помощ от Съединени американски щати. Последиците към този момент се усещат на фронта – ВСУ бяха принудени да правят отстъпка от Авдиивка.

" Всички контракти за износ на муниции, създадени в Европа, за трети страни би трябвало да бъдат прекъснати и всички тези муниции да бъдат ориентирани към Украйна. Всеки патрон, създаден в Европа, би трябвало да служи за задачите на отбраната на Европа ", съобщи дипломатът в изявление за RedaktionsNetzwerk Deutschland.

Кулеба уточни, че западните съдружници са виновни за дефицита на муниции.

" Оплаквам се от дефицита на муниции на всяка среща с нашите сътрудници. Всички те знаят за това и позволиха неточности, които признават. Късно взеха решение да разширят личното си произвеждане, да подписват дълготрайни контракти и да пускат нови индустриални линии. За страдание в този момент плащаме за тези неточности. " – означи Кулеба.

Същевременно той акцентира, че европейските страни поставят всички старания, с цел да купуват муниции от трети страни и да ги дават на Украйна.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР