Министърът на външните работи на Северна Македония Буяр Османи заяви,

...
Министърът на външните работи на Северна Македония Буяр Османи заяви,
Коментари Харесай

Буяр Османи с мрачна прогноза: След Украйна, следват Западните Балкани

Министърът на външните работи на Северна Македония Буяр Османи съобщи, че интеграцията в НАТО и Европейски Съюз е най-хубавият отговор на съветските имперски упоритости, като означи, че Украйна е единствено първата спирка, а една от идващите ще бъдат Западните Балкани.

Османи управлява обичайното събитие на НАТО, с което започнаха Дните на НАТО в страната, с които означаваме 4 години от участието на Северна Македония в НАТО и 75 години от основаването на Алианса.

" Членството на Северна Македония в НАТО беше осъществено в доста подобаващ миг, преди началото на съветската експанзия в Украйна. По този метод страната е освен фактор за стабилизиране на района, само че и тласък за страните в съседство, които имат волята и са подготвени да застанат зад общите евроатлантически полезности и цели ", съобщи Османи, като акцентира, че в този момент е моментът да се ускорят процесите на европейска и евроатлантическа интеграция.

Същевременно Османи приветства разширението на трансатлантическото семейство с две нови страни членки - Финландия и Швеция, като акцентира, че тази стъпка е изключително значима, тъй като ще направи Алианса по-силен и ще укрепи в допълнение евроатлантическата сигурност. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР