Министърът на външните работи на Северна Македония Буяр Османи обяви,

...
Министърът на външните работи на Северна Македония Буяр Османи обяви,
Коментари Харесай

Османи: Ако се докаже, че Сърбия е участвала в атаката в Банска, страната ще преразгледа участието си в „Отворени Балкани“

Министърът на външните работи на Северна Македония Буяр Османи разгласи, че страната ще преразгледа присъединяване си в „ Отворени Балкани “, в случай че се потвърди, че Сърбия е забъркана по някакъв метод в случая, който се случи в Банска на 24 септември, оповестява.

Буяр Османи уточни, че Сърбия би трябвало да постави старания и да потвърди, че не е забъркана в събитията в Северно Косово.

„ Смятам, че Сърбия би трябвало да постави старания да потвърди, че не е взела участие в това събитие, тъй като в случай че има някаква държавна интервенция, това прави невероятно нашето присъединяване, както и това на други страни в района, тъй като концепцията за " Отворени Балкани " беше на първо място помиряване. Надявам се, че ще се потвърди, че няма присъединяване на страната, само че в случай че се потвърди, че има, мисля, че би трябвало да преразгледаме нашето присъединяване “, сподели още Османи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР