Министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич заяви в

...
Министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич заяви в
Коментари Харесай

Ивица Дачич: Александър Вучич трябва да оттегли подписа си от Брюкселския договор

Министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич съобщи в събота, че ще предложи на сръбския президент Александър Вучич да отдръпна подписа си от Брюкселския контракт за Косово, предава скопският ефирен канал “A1 On ”.

„ Аз подписах Брюкселския контракт като министър председател и в този момент бих отдръпнал подписа си и бих споделил: Не желаете Общност на сръбските общини, тогава ние не желаеме всичко останало. Връщаме се в първичното положение, а това е връщане на сръбските институции в Косово “, съобщи Дачич след срещата с алжирския си сътрудник Абделкадер Месахел, който е на посещаване в Белград, съобщи " Фокус ".

Сръбският посланик посочи, че е предложил това на Вучич още на предната среща, само че не уточни какво му е дал отговор сръбския президент. Дачич въпреки всичко съобщи, че Белград ще направи оптимални старания за реализиране на компромисно решение с Косово.

„ В ерата на подправени вести повече не сме наясно защо се договаря и дали има периоди “, изясни Дачич, като добави, че не желае да дава изказвания, които могат да попречат на Вучич, само че той счита, че президентът е „ доста търпелив “ по въпроса за основаването на Общност на сръбските общини в Северно Косово.

„ Ще им бъде доста мъчно с подобен Вучич, който е отчаян “, убеден е сръбският външен министър.

Запитан за скорошната поява на „ немски проект за Косово “, Дачич още веднъж повтори, че това е „ чиста небивалица “. Според него, сега косовския въпрос е доста по-голям от реконструкцията на сръбското държавно управление.

„ Не желаеме промени. Не ни занимавайте повече с това “, бе безапелационен Дачич. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР