Министърът на външните работи на РС Македония Буяр Османи е

...
Министърът на външните работи на РС Македония Буяр Османи е
Коментари Харесай

Османи иска ЕС да започне преговорите за членство

Министърът на външните работи на районен съд Македония Буяр Османи е изпратил писма до сътрудниците си от Европейски Съюз и до 50 евродепутати с искане на срещата на върха през юни да бъде материализирано решението за започване на договарянията.
Инициативата е част от засилената дипломатическа интензивност на страната, написа БГНЕС.
 Османи: Оставаме твърдо ангажирани с Договора за другарство, добросъседство и съдействие Османи: Оставаме твърдо ангажирани с Договора за другарство, добросъседство и съдействие
Отношенията с Република България са извънредно значими, а задължението за тяхното по-нататъшно подсилване е от необикновен интерес за по-ната...
В писмата се акцентира, че тази година се навършват 20 години от подписването на Договора за стабилизиране и асоцииране сред Европейски Съюз и Северна Македония и 16 години от получения статут на претендент.
„ предходната година Европейски Съюз да стартира договаряния за присъединение на Северна Македония пристигна като резултат от забележителните достижения в промените и смелите решения, които управлението и жителите на Северна Македония взеха в удостоверение на стратегическата посока, която избрахме. Историческият Преспански контракт с Гърция и Договорът за другарство с България бяха главният крайъгълен камък и началният старт, който отвори вратите за европейското бъдеще на Северна Македония, като в това време даде подтик на всички страни от Западните Балкани “, показва Османи в писмата.
Приемането на преговорната рамка и оповестяването на първата междуправителствена конференция със Северна Македония се трансформира в алегорична точка, в която са вперени погледите на нашите сънародници и на целия район. Те се трансфораха в тест за доверие в Европейски Съюз във връзка с задачите Западни Балкани, акцентира министърът.
Според него началото на този фокусиран върху промени, систематичен и на пръв взор механически развой ще изпрати към нашето общество и към целия район, като в същото време резервира строгите условия, въведени с новата методология, която планува по-силен политически контрол от страна на държавите-членки и обратимост на процеса.
 В Северна Македония: Османи позволи гаф, към този момент има рубрика българи във формуляра за преброяването В Северна Македония: Османи позволи гаф, към този момент има рубрика " българи " във формуляра за преброяването
Българските сдружения да изискат рубрика " българи " в границите на преброяването на популацията в Република Северна Македония. За това призо...
В известие на външното министерство се споделя, че задачата на Османи е ясна: през юни Европейският съвет да материализира решението за начало на договарянията от март предходната година посредством приемане на преговорната рамка и осъществяване на първата междуправителствена конференция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР