Министърът на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи

...
Министърът на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи
Коментари Харесай

Буяр Османи ще бъде на работно посещение в София


Министърът на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи отпътува на работно посещаване в София. По време на двудневната си аудиенция в България в понеделник и вторник, с изключение на срещата с българския министър на външните работи Николай Милков, Османи ще организира срещи и с премиера Гълъб Донев, както и с водачите на главните политически партии, показани в Народното събрание на България, Бойко Борисов, Кирил Петков, Мустафа Карадайъ, Корнелия Нинова, Христо Иванов и Стефан Янев.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 727
На срещите се чака да бъдат разисквани тематиките, свързани с двустранните връзки, осъществяването на отговорностите, поети с Протокола и Договора за другарство сред България и Северна Македония, настоящите геополитически провокации и съюзничеството в НАТО, както и опциите за задълбочаване на съдействието в региона на стопанската система.

В рамките на визитата Османи, дружно с българския си сътрудник Николай Милков, ще взе участие в кръгла маса, проведена от Центъра за проучване на демокрацията в София, на тематика „ Насърчаване на градивния капитал в България и Северна Македония “, оповестяват от пресцентъра на министерството на външните работи на Република Северна Македония.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР