Министърът на външните работи на Латвия Едгарс Ринкевичс призова западните

...
Министърът на външните работи на Латвия Едгарс Ринкевичс призова западните
Коментари Харесай

Външният министър на Латвия призова да се разреши на Украйна да атакува цели в Русия

Министърът на външните работи на Латвия Едгарс Ринкевичс прикани западните съдружници да разрешат на Украйна да нападна цели в на съветска територия в дълбочина, заяви радио „ Свобода “. Страните от НАТО към този момент се въздържат от доставки на въоръжения с огромен обхват, а Украйна нанася удари единствено против цели в пограничните съветски региони и окупираните територии.

" Трябва да позволим на украинците да употребяват оръжие за поразяване на ракетни пускови установки или летища “, съобщи Ринкевичс в коридорите на срещата на външните министри на страните от НАТО в Букурещ на 29 ноември. По думите му, представени от Bloomberg, членовете на Алиянса не би трябвало да се боят от ескалация на спора.

Страните от НАТО доставят на Украйна артилерийски установки и „ умни снаряди “ за тях, ракетни системи за залпов огън и противокорабни ракети. Техният обхват на деяние нормално не надвишава 100-120 километра. Съюзниците се въздържат от доставки на  тактически ракети и ракетни комплекси с радиус на дейности от 300 километра, както и на щурмова и изтребителна авиация.

Ринкевичс отбелязва, че с изключение на Латвия и няколко други страни-членки на НАТО считат, че Украйна не трябва да бъде ограничавана при избора на цели.
Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР