Министърът на външните работи на Китай Ван И каза, че

...
Министърът на външните работи на Китай Ван И каза, че
Коментари Харесай

Китай ще задълбочава връзките си с Русия през 2023 г.

Министърът на външните работи на Китай Ван И сподели, че страната му ще задълбочава „ стратегическото взаимно доверие и взаимноизгодно съдействие “ с Русия през 2023 година Това се случи по време видеовръзка, в която И упрекна Съединени американски щати в тормоз, заяви АП.

Ван И изясни думите си с „ издевателството от Съединени американски щати “ с натиска във връзка с технологиите, правата на индивида, както и обстановката в Тихия океан. Въпреки това Пекин ще работи за подобряването на връзките с Вашингтон.

„ По отношение на украинската рецесия ние поредно поддържаме главните правила на обективност и безпристрастност, без да фаворизираме едната или другата страна, без да наливаме масло в огъня, още по-малко да търсим егоистични изгоди от обстановката “, сподели китайският външен министър мотив войната в Украйна.

Китай отхвърля да заеме безапелационна позиция против Русия поради войната, която Москва стартира. Западните страни неведнъж обявиха, че в международен мащаб идва точно от Китай, само че все пак не отхвърлят взаимната работа с Пекин по тематики като битката с климатичните промени.

Китай се сблъсква със съществени вътрешнополитически проблеми поради, които не престават да работят в страната. Те доведоха до, които в последна сметка доведоха до.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР